Usluge

Kod nas možete dobiti sve usluge u vezi sa Vašom investicijom, od odabira i analize lokacije do upotrebne dozvole i pomoći u rentiranju i prodaji prostora.

Pružanje informacija o složenim i kompleksnim administrativnim procedurama u postupcima za dobijanje različitih uslova, saglasnosti, dozvola, prijema, o potrebnim rokovima, visinama nadoknada.

Izrada svih faza kompletne projektne dokumentacije. Urbanistički projekti preparcelacije, izgradnje i uređenja objekata i kompleksa, studije mogućnosti korišćenja lokacije, idejna rešenja, projekti za građevinsku dozvolu, elaborati energetske efikasnosti zgrada, studije o proceni uticaja na životnu sredinu, izvođački projekti i detalji, tenderska dokumentacija, projekti enterijera, dizajn nameštaja i opreme, projekti izvedenog stanja, projekti posebnih delova, legalizacije postojećih objekata.
 

Prilikom projektovanja proizvodnih pogona različitih namena sarađujemo sa tehnolozima i isporučiocima ugradne i pokretne opreme (mašina, regala, mezanina, viljuškara). Sarađujemo sa isporučiocima liftova, bazenske tehnike, rashladne tehnike za različite temperaturne režime, opreme za pripremu i prečišćavanje vode itd.

Pribavljamo potrebne uslove za projektovanje nadležnih komunalnih preduzeća, saglasnosti na projektnu dokumentaciju, lokacijske uslove, građevinske i upotrebne dozvole, organizujemo i vodimo tehničke prijeme, uknjižbu objekta.

Pre početka izvođenja radova sprovodimo tendersku proceduru i ugovaranje. U fazi realizacije objekata obavljamo stručni nadzor, konsultacije sa svim učesnicima u izvođenju i opremanju objekata, koordinaciju izvođača različitih građevinskih, završnih zanatskih i instalaterskih radova ili rukovodimo kompletnom gradnjom objekta. Uz našu podršku u ovoj oblasti klijenti ostvaruju značajne uštede u odnosu na klasičan sistem ugovaranja ključ u ruke.

Brzo i kvalitetno izvodimo grube građevinske ili druge radove sa vašim ili našim materijalom. Uz podršku našeg projektnog biroa spremni smo da odreagujemo na dodatne zahteve i izmene rešenja u toku gradnje.

Bavimo se pripremom reklamnog materijala – kataloga, plakata, kalentara za potrebe prezentovanja, izdavanja ili prodaje vašeg prostora ili objekta.

Raspolažemo informacijama o mogućnostima i uslovima gradnje u okvirima industrijskih zona na podrucju opština Stara Pazova, Pećinci, Inđija, Ruma, Surčin, Zemun…

KANA arhitektonski tim, za potrebe drugih biroa sa težištem rada na konstrukciji, instalacijama, hortkulturi… i potrebe drugih izvođačkih firmi, izrađuje različite arhitektonske projekte: idejna rešenja, projekte za građevinsku dozvolu, enterijere.

Faze projektovanja

Želeći da pružimo kompletnu uslugu “pod jednim krovom”, kompetentno, sa svim potrebnim licencama, bavimo se izradom svih potrebnih projekata na putu od formiranja prvih idejnih skica do uknjižbe gotovih objekata.

 

Prateći klijente u kontinuitetu, tokom niza razgovora i konsultacija upoznajemo njegove potrebe, navike, principe poslovanja, željeni način funkcionisanja novog objekta, mogućnosti u procesu realizacije. Zato ponuđena rešenja maksimalno odgovaraju određenom klijentu. Zato klijent u svakom trenutku zna u kojoj se fazi postupka nalazi, šta ga još čeka, u kojim vremenskim okvirima, sa kakvim finansijskim opterećenjima. Jednom rečju, tokom vremena potrebnog za projektovanje i gradnju objekta nijednog trenutka nije prepušten sam sebi.

Ukoliko je urbanističkim planovima predviđeno, rade se urbanistički projekti parcelacije i preparcelacije i urbanistički projekti uređenja i izgradnje. Projektima parcelacije se ukrupnjavanjem, usitnjavanjem ili odvajanjem dela katastarske parcele formiraju građevinske parcele za potrebe gradnje. Urbanističkim projektima uređenja i izgradnje postiže se najoptimalnije iskorišcenje zemljišta uz poštovanje uslova datih planovima višeg reda.

Konceptualna urbanističko arhitektonska rešenja rade se sa idejom sagledavanja i analize prostornih mogućnosti lokacije u kontekstu trenutnih i budućih potreba investitora.

Izrada idejnih rešenja i projekata predstavlja najvažniju fazu procesa projektovanja, jer se istom definišu funkcija, oblikovno rešenje i materijalizacija objekta. Kod objekata sa integrisanim unutrašnjim prostorom i okruženjem i javnih objekata generalno, sugestija je da se već u ranoj fazi projektovanja istovremeno rade exterijer i enterijer objekta i uređenje otvorenog prostora kao neodvojivih delova celine.

Projekat za građevinsku dozvolu je neophodan korak za dobijanje građevinske dozvole, a predstavlja razradu idejnog projekta kojom se detaljno definišu: materijalizacija i konstrukcija objekta, kao i sve vrste potrebnih elektroenergetskih, hidrotehničkih i termotehničkih instalacija.

Izvođačkim projektima do najsitnijih detalja definišu se svi elementi objekta. Bogato iskustvo u izvođenju radova koristimo kako bi unapred izbegli potencijalne probleme. Izvođački projekti sadrže arhitektonske detalje, specifikacije stolarije, aluminarije i bravarije, sve predmere i predračune radova potrebne za formiranje tenderske dokumentacije, planove oplate i armature, planove i detalje čelične konstrukcije.

Ukoliko želite da promenite vaš postojeći životni prostor ili da kompletno uredite enterijer novog stana, kuće ili poslovnog prostora pružamo vam uslugu projektovanja enterijera sa izvođenjem po sistemu “ključ u ruke”.

Ukoliko u procesu gradnje objekti ne budu u potpunosti izvedeni prema projektnoj dokumentaciji ili su izgrađeni bez projektne dokumentacije, rade se projekti izvedenog stanja ili projekati legalizacije, za potrebe tehničkog prijema odnosno uknjižbe obejakta.

Stambeni i stambeno poslovni objekti koji se sastoje od više stambenih i poslovnih celina podležu proceduri izrade projekta posebnih delova neophodnih u postupku uknjiženja i prodaje pojedinih stanova ili poslovnih prostora.

Reference

Verujemo da odabrani projekti ilustruju naš kvalitet i mogućnost da odgovorimo na svaki Vaš zahtev.

Iza nas stoji ogromno iskustvo sticano preko 25 godina kroz realizaciju projekata na preko 300 objekata, kompleksa, gradskih blokova, gradskih centara ili delova grada. Naša lista referenci pokazatelj je kontinuiteta, stalnog napredovanja i upornosti da se, bez obzira na okolnosti, krize, društveno nerazumevanje struke, nelojalnu konkurenciju ili druge probleme, sa jednakim entuzijazmom i radošću bavimo našim poslom. Mi se razvijamo kao arhitekte, a posledično unapređujemo kvalitet gradskog prostora i ambijenta ili, bolje rečeno, kvalitet života u gradu.

Interaktivnu listu referenci na kojoj ćete brzo pronaći objekte baš one namene ili površine koja je Vama potrebna, kao orijentir odakle krenuti, možete pogledati ovde.